Kiest u voor parallelomvormers, een serieomvormer of micro-omvormers?

De omvormer zet de elektriciteit die door de zonnepanelen is opgewekt om in bruikbare stroom voor het Nederlandse elektriciteitsnet. Met andere woorden: gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. Er zijn verschillende soorten omvormers, waarvan wij de drie meest gebruikte en aantrekkelijkste soorten in ons assortiment hebben. Al onze omvormers zijn batters-ready.

Serie-omvormer

Deze Growatt omvormer is aangesloten op de panelen die allemaal in serie geschakeld zijn. Dit is qua investering het aantrekkelijkste systeem. Wel kleven hier aan nadelen, er hoeft bijvoorbeeld maar één paneel te worden gehinderd door bijvoorbeeld vuil of schaduw en dan levert het hele systeem minder op. Op de Growatt serie-omvormer zit tien jaar garantie.

Contact opnemen

Parallel-omvormer

De parallel-omvormer is een serie-omvormer voorzien van power optimizers. Hierdoor levert elk zonnepaneel afzonderlijk eigen stroom aan het netwerk. Dit systeem kost bij aanschaf iets meer, maar levert ook meer op, zeker als het zonnepanelensysteem in bijvoorbeeld schaduwrijke omgeving wordt geplaatst. Op deze omvormer zit 12 jaar garantie.

eu vitae nisi. Nam vel nunc tincidunt odio bibendum auctor. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur. Curabitur at ligula vel odio fermentum varius. Phasellus mattis ligula ut egestas porta.

Micro-omvormers

De Enphase micro-omvormer biedt maximaal rendement en maximale veiligheid omdat deze omvormer de gelijkstroom al bij het paneel omzet in wisselstroom. De investering is wat groter, maar de levensduur is ook aanzienlijk langer. Normaal gesproken moet u de serie- of parallelomvormer tijdens de levensduur van de zonnepanelen een keer vervangen, terwijl deverwachte levensduur van micro-omvormers ongeveer gelijk is aan die van de pv-panelen. Op de micro-omvormers krijgt u dan ook 25 jaar garantie.

Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek