Waarom een thuis batterij?

Thuisbatterijen bieden aanzienlijke voordelen op meerdere fronten. Ten eerste, in combinatie met zonnepanelen, kunnen ze overtollige zonne-energie opslaan die anders verloren zou gaan, waardoor je zelfvoorzienend wordt en je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet vermindert. Ten tweede, door dynamische uurprijzen te benutten, kun je geld besparen door goedkope stroom op te slaan tijdens daluren en deze te gebruiken of te verkopen tijdens piekuren. Dit kan de totale energiekosten verlagen. Bovendien vergroot het de netonafhankelijkheid, waardoor je zelfvoorzienend bent en minder kwetsbaar voor stroomstoringen. Kortom, thuisbatterijen vormen een krachtige en duurzame aanvulling op huishoudens door efficiënt gebruik van zelf opgewekte energie, kostenbesparingen en verhoogde energieonafhankelijkheid.

Vrijblijvend adviesgesprek

Thuis accu's

Thuisbatterijen in Samenwerking met Zonnepanelen  

Het samenvoegen van thuisbatterijen met zonnepanelen brengt aanzienlijke voordelen met zich mee, vooral gezien de afbouw van de salderingsregeling. Zonnepanelen wekken overdag elektriciteit op, maar vaak wordt een aanzienlijk deel van deze energie niet direct verbruikt. Thuisbatterijen stellen je in staat om deze overtollige zonne-energie op te slaan voor gebruik op momenten dat de zon niet schijnt, zoals 's avonds of op bewolkte dagen. Dit maximaliseert de eigen consumptie van zelf opgewekte groene energie en compenseert de verminderde financiële voordelen als gevolg van de salderingsregeling die wordt afgebouwd. Het biedt huishoudens de mogelijkheid om hun energieonafhankelijkheid te vergroten en tegelijkertijd de kosten te minimaliseren

Voordelen van een thuisbatterij


  1. Oplossing voor te hoge netspanning: Thuisbatterijen kunnen overtollige elektriciteit opslaan wanneer zonnepanelen of andere energiebronnen meer stroom opwekken dan je direct kunt verbruiken. Dit voorkomt dat de netspanning te hoog wordt, wat kan leiden tot schade aan elektrische apparaten en storingen in het elektriciteitsnet.

  2. Afbouw van de salderingsregeling: Met de salderingsregeling wordt de door jou opgewekte overtollige energie teruggevoerd naar het elektriciteitsnet, waarvoor je een vergoeding ontvangt. Door een thuisbatterij te gebruiken, kun je meer van deze opgewekte energie lokaal opslaan en gebruiken wanneer je het nodig hebt, waardoor je minder afhankelijk wordt van de salderingsregeling en de financiële impact van afbouw wordt verminderd.

  3. Kostenbesparingen: Thuisbatterijen kunnen helpen om de kosten van energieconsumptie te verlagen. Je kunt goedkopere elektriciteit opslaan tijdens daluren en deze gebruiken tijdens piekuren wanneer de elektriciteitsprijzen hoger zijn. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op je energierekening.

  4. Energieonafhankelijkheid: Thuisbatterijen vergroten je onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. In geval van stroomuitval kunnen ze dienen als een betrouwbare back-upvoeding, waardoor belangrijke apparaten blijven werken. Dit biedt gemoedsrust en comfort tijdens noodsituaties.

  5. Dynamische uurprijzen: Thuisbatterijen bieden de mogelijkheid om te profiteren van dynamische uurprijzen op de energiemarkt. Je kunt elektriciteit opslaan wanneer de tarieven laag zijn, meestal tijdens daluren, en deze energie gebruiken wanneer de tarieven hoger zijn, zoals tijdens piekuren. Zo kun je stroom goedkoop inkopen en later voor een hoger bedrag verkopen. De combinatie tussen zonnepanelen en thuisbatterij met software voor energiebeheer zorgt dus voor nog meer resultaat, maar je hebt niet per se zonnepanelen nodig om je energierekening te verlagen met een thuisbatterij.

In drie stappen je eigen thuisbatterij


1. Plan een vrijblijven adviesgesprek

Zodra je je gegevens achterlaat, zullen we binnen 24 uur contact met je opnemen om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen met een van onze adviseurs. Onze specialisten staan klaar om je te voorzien van advies op maat over de optimale thuisbatterij voor jouw persoonlijke situatie.

2. Advies op maat en een vrijblijvende offerte.

Na het adviesgesprek bij jou thuis ontvang je dezelfde dag een vrijblijvende offerte met hierin een overzicht van de kosten en gedetailleerde informatie over de thuisbatterij die bij jou past.

3. Professionele installatie.

De thuisbatterij wordt vakkundig geïnstalleerd en aangesloten. Bovendien krijg je direct inzicht in de status van je thuisbatterij via onze handige app.

Vrijblijvend adviesgesprek