Wevolt X-Roof zonnepanelen

Wevolt X-Roof is een volledig dakvervangend systeem, met geïntegreerde zonnepanelen in het dakvlak. Het resultaat is een mooi, waterdicht, vuur- en windbestendig energiedak met een eigentijdse uitstraling en maximaal rendement. Het systeem wordt aangevuld met verzaagbare paspanelen.

Eigentijdse uitstraling, maximaal rendement

Als je bewust kiest voor een eigentijdse uitstraling, zie je liever geen conventionele zonnepanelen op het dak. Met Wevolt X-Roof zonnepanelen in combinatie met verzaagbare paspanelen in dezelfde kleur creëer je een duurzaam dak met eenduidige en moderne uitstraling en een maximaal rendement.

De zekerheid van glas-glas zonnepanelen

Het Wevolt X-Roof is het schuine dak van de toekomst. Een architectonisch dak dat zeer lang meegaat en zorgt voor een maximaal vermogen. In het dakvervangende systeem zijn kleine zonnepanelen geïntegreerd in het dakvlak. Het resultaat is een esthetisch, waterdicht, vuur- en windbestendig dak met één consistente uitstraling. De glas-glas zonnepanelen van 2 x 3,2 mm zijn voorzien van hightech celtechniek.

MKI Wevolt X-Roof

De MKI-waarde, uitgedrukt in euro’s, laat zien wat de milieulast is van een materiaal. Door de MKI-score met andere producten te toetsen, kun je concrete vergelijkingen maken. Het Wevolt X-Roof daksysteem heeft een gunstige MKI-waarde die bijdraagt aan de berekening van de MPG-score (MilieuPrestatie Gebouwen). Wevolt X-Roof is een Building Integrated PhotoVoltaics (BIPV) systeem, ofwel gebouw-geïntegreerde zonne-energie. De zonnepanelen zijn tevens je dakbedekking, een dubbele functie waardoor je geen extra MKI-waarde voor dakpannen hoeft mee te nemen in je MPG-berekening. De MKI van Wevolt X-Roof zonnepanelen bedraagt € 11,51 per stuk (cat. 1 data) bij een levensduur van 45 jaar.

Bekijk de MKI-waarde in de Nationale Milieudatabase.

Eenvoudige installatie

Een Wevolt Energiedak met Wevolt X-Roof zonnepanelen is eenvoudig en snel te realiseren met behulp van slechts vijf basiselementen. Je werkt daarbij van rechtsonder naar linksboven. De verzaagbare paspanelen sluiten naadloos aan op de andere dakelementen. Koppel de panelen simpel aan elkaar met de standaard plug & play MC4 connectoren. Benieuwd hoe een installatie in z’n werk gaat? In de animatie laten we het stap voor stap zien.

Youtube video