Wevolt X-Tile zonnepanelen

Een Wevolt Energiedak dat is gedekt met Wevolt X-Tile zonnepanelen heeft een strakke uitstraling. De Wevolt X-Tile zonnepanelen worden naadloos gecombineerd met de keramische Actua 10 EB dakpannen van Wienerberger in dezelfde kleur. Dit resulteert in een zeer rustig dakbeeld, waarin de Wevolt X-Tile zonnepanelen nauwelijks opvallen.

Strakke uitstraling

Als je bewust kiest voor een woning met een moderne uitstraling, zie je liever geen conventionele zonnepanelen op het dak. Met de Wevolt X-Tile zonnepanelen in combinatie met de keramische Actua 10 EB dakpannen van Wienerberger in de kleuren zwart edel-engobe en rood engobe creëer je een duurzaam energiedak met eenduidige en strakke uitstraling.

De zekerheid van glas-glas panelen

Wevolt X-Tile zonnepanelen zijn gebaseerd op een glas-glas paneel met hightech celtechniek. Dat garandeert een zeer lange levensduur en lage degradatie. Het zonnepaneel kan geïnstalleerd worden op de panlatten en sluit naadloos aan bij onze Actua 10 EB dakpan. Met een werkende breedte van 131 cm vervangt de Wevolt X-Tile zonnepaneel precies vijf dakpannen. Wevolt X-Tiles leg je op panlatafstanden variërend van 360 tot 380 mm. Benieuwd naar de overige specificaties?

MKI Wevolt X-Tile

De MKI-waarde, uitgedrukt in euro’s, laat zien wat de milieulast is van een materiaal. Door de MKI-score met andere producten te toetsen, kun je concrete vergelijkingen maken. De Wevolt X-Tile zonnepanelen hebben een gunstige MKI-waarde die bijdraagt aan de berekening van de MPG-score (MilieuPrestatie Gebouwen). Wevolt X-Tile is een Building Integrated PhotoVoltaics (BIPV) systeem, ofwel gebouw-geïntegreerde zonne-energie. De zonnepanelen zijn tevens je dakbedekking, een dubbele functie waardoor je geen extra MKI-waarde voor dakpannen hoeft mee te nemen in je MPG-berekening. De MKI van Wevolt X-Tile zonnepanelen bedraagt € 8,34 per stuk (cat. 1 data) bij een levensduur van 45 jaar.

Bekijk de MKI-waarde in de Nationale Milieudatabase.